Blat moale și pufos, umplutură de cocos și gem – Desert cu nucă de cocos
Ingrediente necesare pentru blat:
- 120 g unt moale
- 40 g zahăr pudră
- 120 g ciocolată neagră
- 4 gălbenușuri
- 4 albușuri
- 160 g zahăr tos
- 120 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 640 ml lapte
- 180 g fulgi de cocos
- 90 g zahăr tos
- 30 g amidon de porumb
- 6 foi gelatină
- 360 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- Gem
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră și cu gălbenușurile. Topim ciocolata pe baie de aburi și lăsăm să se răcească un pic. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul tos.
Turnăm ciocolata peste compoziția de gălbenușuri și mixăm. Treptat încorporăm și făina. La final, folosim o spatulă și încorporăm treptat și spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă de tort cu hârtie de copt și transferăm compoziți în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 50 de minute.
Pentru umplutură, punem foile de gelatină în apă, urmând instrucțiunile de pe ambalajul gelatinei. Fierbem laptele, adăugăm zahărul și amidonul. Amestecăm bine, adăugăm și gelatina și fulgii de cocos și amestecăm până compoziția se îngroașă. Lăsăm să se răcească.
Mixăm spumă frișca și încorporăm în compoziția cu gelatină.
Tăiem blatul în două și umplem cu cremă. Dăm tortul la frigider peste noapte. A doua zi, ungem cu un strat de gem și presărăm fulgii de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!