Ingrediente necesare pentru blat:

  • 120 g făină de grâu
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 1 lingură apă

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 125 ml apă
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță zahăr

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 375 ml apă

Ingrediente necesare pentru stratul de frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă cu minim 30% grăsime
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic întăritor frișcă

Alte ingrediente necesare:

  • 120 g biscuiți

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă după care, continuând să mixăm, adăugăm treptat zahărul.

Vom obține o bezea tare în care vom încorpora treptat gălbenușurile, continuând să mixăm. La final, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, după care apa.

Transferăm compoziția într-o formă de copt de 35*25 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Pentru crema de vanilie, punem 250 ml de apă într-o cratiță mai mică. Adăugăm și zahărul și zeama de lămâie și punem la fiert. Când compoziția ajunge la punctul de fierbere, adăugăm și amestecul făcut din cantitatea rămasă de apă și praful de budincă.

Fierbem până se îngroașă, amestecând continuu cu un tel, după care lăsăm deoparte. Când crema se răcește până la temperatura camerei, încorporăm în ea, treptat, untul.

Pentru sirop, fierbem împreună 125 ml de apă, zeama de lămâie și zahărul, până zahărul se topește de tot.

Însiropăm blatul și întindem uniform peste el crema de vanilie. Dăm prăjitura la frigider până pregătim frișca.

Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul până obținem o spumă tare, adăugând și întăritorul.

Întindem cu grijă frișca peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura înapoi la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!