Ingrediente necesare pentru blat:

  • 8 linguri făină
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apă

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 2-3 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 5 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 3 lingurițe ness
  • 2 lingurițe cappuccino
  • 300 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Începem cu blatul, mixând albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Treptat, adăugăm și zahărul, gălbenușurile și apa, mixând continuu.

La final, cu o spatulă, încorporăm făina amestecată cu pudra de cacao.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 22*30 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem blatul timp de 25-30 de minute.

Pentru cremă, amestecăm oul cu zahărul, cu praful de ness și de cappuccino și cu untul. Transferăm compoziția într-o cratiță și punem pe foc mic până zahărul se topește de tot și compoziția începe să fiarbă.

Luăm de pe foc și punem deoparte.

Pentru sirop, caramelizăm zahărul după care turnăm peste el apa rece și fierbem până zahărul se topește de tot.

Batem spumă tare frișca lichidă după care încorporăm și crema de mai sus.

Mixăm bine, timp de 3-4 minute.

Asamblare:

Însiropăm blatul rece după care întindem peste el crema, într-un strat uniform.

Pentru decor, mixăm 200 ml de frișcă lichidă până obținem o spumă tare pe care o întindem peste stratul de cremă.

Deasupra presărăm fulgi de ciocolată sau pudrăm cu cacao.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!