Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 g făină
  • 70 g pudră de cacao
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 150 ml apă fierbinte
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru crema cu fructe:

  • 40 g unt
  • 40 g amidon alimentar
  • 80 g zahăr
  • 300 g fructe de pădure
  • 100 ml apă

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 70 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 esență de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 70 g unt
  • 100 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 130 g ciocolată

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, amestecăm făina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea, zahărul tos și cel vanilat. Într-un alt bol, mixăm oul împreună cu uleiul și laptele. La final, amestecăm cele două compoziții și adăugăm treptat și apa fierbinte.

Turnăm aluatul omogen astfel obținut într-o tavă de 20*34 cm, unsă cu unt sau ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 20 de minute aproximativ sau până trece testul cu scobitoarea, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După ce blatul se răcește, îl tăiem în două.

Pentru crema cu fructe, amestecăm fructele congelate și zahărul într-un vas și lăsăm deoparte până zahărul se topește de tot, după care punem vasul pe foc. Adăugăm și amidonul dizolvat în 100 ml de apă.

Amestecăm continuu până compoziția începe să se îngroașe, după care luăm de pe foc. După ce s-a răcit, încorporăm și untul mixat spumă.

Pentru crema de vanilie, amestecăm într-un bol mic 100 ml de lapte cu budinca. Într-o cratiță, turnăm restul de lapte peste care adăugăm și zahărul tos și cel vanilat. Punem cratița pe foc și când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugăm și amestecul de budincă.

Amestecăm continuu și când începe să se îngroașe adăugăm esența de vanilie și luăm de pe foc. După ce compoziția se răcește, încorporăm în ea untul mixat spumă și spuma de frișcă.

Pentru glazură, amestecăm până la omogenizare frișca bătută cu ciocolata topită.

Peste prima foaia de blat întindem un strat uniform de cremă de fructe, peste care întindem 3 /4 din crema de vanilie. Așezăm și a doua foaie peste care întindem uniform crema de vanilie rămasă. La final, întindem și glazura de ciocolată.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!