Prăjitură de casă cu mere, fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitură rapidă cu mere și vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 65 g zahăr tos
- 1 ou
- 65 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr tos
- 6 mere
- 500 ml suc de mere
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Pudră de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt, zahărul și amestecăm.
Adăugăm și oul și untul și frământăm un aluat omogen.
Tapetăm o tavă de 40*23 cm cu hârtie de copt. Punem aluatul în tavă și formăm un blat omogen, cu mâinile.
Înțepăm blatul din loc în loc cu o furculiță.
Pentru umplutură, amestecăm sucul de mere cu praful de budincă și cu zahărul. Punem pe foc mic și fierbem până obținem o budincă groasă.
Curățăm și dăm merele pe răzătoarea mare după care le adăugăm în budincă. Amestecăm și transferăm totul pe blatul din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească.
Mixăm frișca lichidă spumă tare împreună cu întăritorul și cu zahărul vanilat. Întindem peste prăjitura rece și decorăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!