Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Turte simple, savuroase și foarte gustoase, cu brânză și ceapă verde – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 95 ml apă
- 1,5 g sare
- 150 g făină
- 30 g ceapă verde
- Un vârf de bicarbonat de sodiu
- 50 g brânză
- 1/4 pahar făină
- 1/4 pahar amidon de porumb
- 20 g unt sărat
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Dizolvăm sarea în apă, după care adăugăm 150 g de făină. Amestecăm și frământăm până obținem un aluat omogen și maleabil.
Acoperim aluatul cu bolul în care l-am frământat și îl lăsăm deoparte pentru 10 minute.
După 10 minute, împărțim aluatul în 4 biluțe egale. Le acoperim și pregătim umplutura.
Amestecăm ceapa verde tocată cu un praf de bicarbonat. Pregătim și brânză/cașcavalul ras.
Separat, amestecăm făina cu amidonul.
Punem un pic din amestecul de făină pe suprafața de lucru și întindem prima biluță de aluat la un diametru de aprox. 18 cm.
Procedăm la fel cu biluțele rămase și suprapunem foile întinse, asigurându-ne că între fiecare foaie să întindem și un strat subțire din amestecul de făină și amidon.
Întindem foile suprapuse la un diametru de aprox. 28 cm, după care le separăm.
Luăm prima foaie, o ungem cu unt topit, punem brânză rasă și ceapă verde și împachetăm, aducând marginile spre mijloc.
Prăjim într-o tigaie cu puțin ulei încins, câte 2 minute pe fiecare parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!