Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Plăcintă savuroasă și sățioasă, cu ouă și cartofi – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 6 ouă
- Ulei
- Sare și piper după gust
- 0,5 linguriță usturoi granulat
- 1/3 linguriță turmeric
- 250 gr șuncă
- 250 gr ciuperci murate
- 150 gr brânză tare
- 150 gr porumb conservat
- 2 linguri maioneză
- 100 gr brânză (pentru topping)
- Ceapă verde și mărar (pentru topping)
Mod de preparare:
Curățați și tăiați cartofii în bucăți egale. Încălziți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți cartofii la foc mediu până când sunt semi-gătiți, adăugând sare și piper după gust.
În timp ce cartofii se prăjesc, bateți ouăle împreună cu sare, piper, usturoi granulat și turmeric.
Transferați cartofii din tigaie într-un bol, turnați ouăle bătute deasupra și amestecați bine.
Acoperiți cu capac și lăsați deoparte pentru 10 minute.
Amestecați și transferați tot într-o tavă de copt.
Acoperiți cu folie de aluminiu și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30 minute.
Între timp, puteți face și o salată: amestecați într-un bol șunca tocată mărunt cu ciupercile tocate, brânza rasă (150 g) și porumbul. La final încorporați și maioneza.
Scoateți plăcinta din cuptor, îndepărtați folia și radeți deasupra 100 g cașcaval.
Puneți plăcinta înapoi la cuptor până cașcavalul se rumenește frumos. Decorați cu ceapă verde și serviți alături de salata pregătită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!