Prăjiturele de casă fragede și delicioase – Fursecuri cu gem de prune și nucă măcinată
Timp de preparare: 10-12 minute
Nr. de porții: 35
Ingrediente
- 420 gr faină +10-15 gr pentru blatul de lucru
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 250 gr smântână
- 1 gălbenuș de ou
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță praf de copt
- 1 esența de vanilie
- Umplutura la alegere
Preparare
Într-un bol se pune untul, zahărul, smântână, gălbenușul și esența de vanilie. Amestecăm bine cu o spatulă.
Făina se amestecă cu praful de copt și amestecîăm bine ingredientele. Nu se frământă excesiv și nu puneți mai multă făină decât este în rețetă.
Aluatul se împarte în 2 se pune în folie și se dă la frigider pentru 1-2 ore.
Se pune faină pe blatul de lucru și se decupează.
Se pune umplutura dorită. Dar trebuie sa fie destul de tare să nu curgă din fursecuri și se modelează după cum am făcut și eu.
Puțin mai multa treabă dar merită.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 pentru 10-12 minute sau până se rumenesc frumos.
Le-am făcut pentru prima dată dar sunt foarte mulțumită.
Sunt foarte fragede și se topesc în gură. Merită să le încercați.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres