Dovlecei cu șuncă și cașcaval, în straturi, la cuptor – Caserolă rapidă și gustoasă cu dovlecei
Ingrediente necesare:
- 1 kg dovlecei
- 300 g șuncă afumată
- 250 g cașcaval gouda
- 4 ouă
- 3-4 linguri pesmet
- 6 căței usturoi
- 1 ceapă roșie, mai mare
- 1 lingură măghiran mărunțit
- 2 legături pătrunjel verde
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- Sare și piper
- Unt pentru a unge tava
- Pesmet pentru a tapeta tava
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, tăiem în două pe lungime și scoatem semințele cu o lingură. Dăm dovleceii prin răzătoarea mare. Punem sare peste dovlecei, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, după care stoarcem.
Dăm pe răzătoare ceapa și cașcavalul, zdrobim usturoiul, tăiem cubulețe șunca și tăiem mărunt pătrunjelul. Transferăm dovleceii într-un bol mai mare, adăugăm restul ingredientelor ( în afară de untul și pesmetul pentru tavă ) și amestecăm bine.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu pesmet.
Transferăm amestecul în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 40 de minute. După 40 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade pentru încă 15 minute, până mâncărica se rumenește frumos.
Servim cu salată și / sau sos tzatziki.
Savurați cu poftă! Poftă bună!