Nivel de dificultate:
Începători
Timp de pregătire:
30 de minute
Cantitate:
Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri apă
- 1 lingură ulei
- 4 linguri făină
- 2 lingurițe cacao
- 1 pliculeț praf de copt
- coaja rasă de la 2 lămâi
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 10 ml smântână
- coaja rasă de la 1 portocală
- câteva stafide
- 1 pachețel zahăr vanilat
- 3 linguri de zahăr (sau după gust)
Pentru glazură: 1 ciocolată topită
Mod de preparare:
Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul, apa, uleiul și coaja de lămâie, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și, la sfârșit, incorporăm cu grijă albușurile bătute spumă.
Într-o formă de tort de aproximativ 22-24 cm tapetată cu hârtie de copt, coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, până trece testul cu scobitoarea (aproximativ 15 minute).
Amestecăm ingredientele pentru cremă. Topim ciocolată pe baie de aburi (bain-marie) sau la cuptorul cu microunde.
După ce s-a răcit, blatul se taie în două și se întind trei sferturi (3/4) din cremă între blaturi. Restul de cremă se întinde peste blat și pe margini. La final, se toarnă și ciocolata topită peste prăjitură.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post