Tort de casă cu cremă de mascarpone – Rețetă simplă și delicioasă, gata în doar 30 minute

Nivel de dificultate:
Începători

Timp de pregătire:
30 de minute

Cantitate:
Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri apă
1 lingură ulei
4 linguri făină
2 lingurițe cacao
1 pliculeț praf de copt
coaja rasă de la 2 lămâi

Pentru cremă:
250 g mascarpone
10 ml smântână
coaja rasă de la 1 portocală
câteva stafide
1 pachețel zahăr vanilat
3 linguri de zahăr (sau după gust)

Pentru glazură: 1 ciocolată topită

Mod de preparare:

Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul, apa, uleiul și coaja de lămâie, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și, la sfârșit, incorporăm cu grijă albușurile bătute spumă.

Într-o formă de tort de aproximativ 22-24 cm tapetată cu hârtie de copt, coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, până trece testul cu scobitoarea (aproximativ 15 minute).

Amestecăm ingredientele pentru cremă. Topim ciocolată pe baie de aburi (bain-marie) sau la cuptorul cu microunde.

După ce s-a răcit, blatul se taie în două și se întind trei sferturi (3/4) din cremă între blaturi. Restul de cremă se întinde peste blat și pe margini. La final, se toarnă și ciocolata topită peste prăjitură.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!