Prăjitură Nanaimo

Nivel de dificultate:
Începători

Timp de pregătire:
45 de minute

Ingrediente necesare:
Pentru o tavă de 25×29 cm

Pentru stratul de jos:

300 g biscuiți mărunțiți
200 g margarină
3 linguri cacao (fără zahăr)
2 ouă (bătute)
10 linguri lapte
100 g nuci (mărunțite)
150 g fulgi de cocos

Pentru cremă:

150 g margarină (la temperatura camerei)
100 g zahăr pudră
1 plic budincă cu gust de vanilie
200 ml lapte
200 ml frișcă lichidă

Pentru glazura de ciocolată:

4 linguri zahăr pudră
3 lingurițe cacao ( neîndulcit )
100 g margarină

Mod de preparare:

Pe baie de aburi (bain-marie), topim margarina cu zahărul și pudra de cacao. Adăugăm ouăle bătute, treptat, și amestecăm încontinuu până se îngroașă un pic. Apoi, luăm de pe foc și adăugăm laptele.

Combinăm biscuiții cu fulgi de cocos și nucile mărunțite și le amestecăm foarte bine. În continuare, incorporăm și amestecul de cacao cu margarină. Amestecăm și frământăm foarte bine, apoi transferăm în tavă și întindem uniform amestecul de biscuiți.

Amestecăm margarina (la temperatura camerei) cu zahărul pudră, până devine ca o spumă… Cu ajutorul mixerului, batem praful de budincă cu lapte, apoi batem și frișca lichidă.

În budincă adăugăm mai întâi margarina cu zahăr, apoi frișca. Amestecăm foarte bine.

Întindem uniform crema peste amestecul de biscuiți.

Pregătim glazura de ciocolată: la foc mic, topim margarina, zahărul pudră și praful de cacao. Când se răcește un pic, turnăm uniform peste cremă.

Înainte de a servi, lăsăm la frigider timp de câteva ore, pentru a lăsa ciocolata să se întărească. Apoi, putem tăia în cubulețe mici.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!