Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă Tradițională – Gulaș Unguresc – Se prepară din 600g carne de vită, 300g ceapă roșie, 2 morcovi, 400g cartofi, 2 foi dafin și…
Ingrediente necesare:
- 600 g carne de vită
- 300 g ceapă roșie
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină pătrunjel mare
- 1 bucată mică țelină
- 400 g cartofi
- 1 lingură boia de ardei dulce
- Jumătate linguri boia de ardei iute
- 1 lingură sare
- 1 linguriță chimen măcinat
- 2 foi dafin
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 roșie mică
- 1 ardei gras
- 3 căței usturoi
- 2 linguri untură
- Jumătate legătură pătrunjel verde
- 5 frunze țelină
- 2,5 L apă
Ingrediente necesare pentru găluștele mici de făină (csipetke):
- 1 ou
- 80 g făină
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
Tocăm ceapa cubulețe mici și carnea cubulețe de 2 cm. Călim ceapa în untura încinsă, până se înmoaie. Luăm de pe foc, adăugăm boiaua dulce și iute și amestecăm bine. Adăugăm 150 ml apă și punem înapoi pe foc. Călim totul împreună până apa se evaporă.
Adăugăm carnea și gătim totul împreună până carnea se albește. Adăugăm sare, piper, chimen, usturoi pisat, cubulețele de roșie, ardeiul gras (întreg dar curățat de semințe și cotor), foile de dafin și amestecăm. Acoperim cu capac și fierbem timp de 90 de minute. Între timp, pregătim și găluștele din ingredientele necesare.
Ulterior, adăugăm și rondelele de morcovi și rădăcină de pătrunjel, cubulețele de țelină și de cartofi, pătrunjelul verde tocat mărunt și frunzele de țelină tocate mărunt. Adăugăm și 2-2,5 L de apă fierbinte și amestecăm.
Gătim totul împreună, sub capac, timp de 50 de minute. La final, adăugăm și găluștele și mai gătim pentru încă 10 minute.
–
Savurați cu poftă! Poftă bună!