Rețetă cu imagini, pas cu pas – Ciolan de porc la cuptor (pe pat de cartofi și ceapă) – Se prepară din 1,5 kg ciolan de porc, 5 căței usturoi, 1 morcov, 1 ceapă roșie și…

Ingrediente necesare:

  • 1,5 kg ciolan de porc
  • 3 foi dafin
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 5 căței usturoi
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 morcov mare

Ingrediente necesare pentru garnitură:

  • 1 kg cartofi
  • 5 cepe roșii de mărime medie
  • 8 căței usturoi
  • Sare după gust
  • 3 fire maghiran proaspăt
  • 3 crenguțe rozmarin – opțional
  • 4 linguri untură de porc

Mod de preparare:

Punem ciolanul și toate celelalte ingrediente necesare într-un vas mare. Adăugăm apă cât acopere totul după care fierbem timp de 1,5-2 ore, depinde de mărimea ciolanului.

Când ciolanul este fiert și moale, scoatem din apă și ștergem cu prosoape de hârtie.

Pentru garnitură, curățăm și tăiem în felii cartofii și ceapa. Topim untura și amestecăm 3/ 4 cu rozmarinul, maghiranul și sarea. Turnăm peste amestecul de cartofi și ceapă și amestecăm bine.

Transferăm amestecul de cartofi și ceapa într-o tavă adâncă, adăugăm și usturoiul și punem deasupra ciolanul fiert. Îl ungem cu untura rămasă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 1-1,5 ore. În acest interval de timp, îl mai stropim cu untura din tavă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!