Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură răsturnată cu prune – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru decor:
- 500 g prune
- 30 g unt pt. uns tava
- 2-3 linguri zahăr brun
- puțin zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 6 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 12 linguri ulei (120 ml)
- 12 linguri apă minerală (120 ml)
- 2 linguri esență vanilie (20 g)
- 1 plic praf de copt
- 350 g făină
- 6 albușuri
- un praf sare
Mod de prepare:
Taie prunele în jumătăți și pune-le deoparte. Unge cu unt tava tapetată cu hârtie și presară zahăr brun pe toată suprafața. Așază prunele în tavă.
Preparare Aluat: Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mare, mixează gălbenușurile și zahărul până se deschid la culoare. Adaugă treptat uleiul, mixând după fiecare adăugare.
Adaugă treptat apa minerală, mixând după fiecare adăugare. Adaugă vanilia și praful de copt și omogenizează. Cerne făina și mixează.
Mixează spumă albușurile și sarea. Treptat, adaugă spuma peste aluatul de gălbenușuri. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus, după fiecare adăugare.
Toarnă și nivelează compoziția în tava, peste prune.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170C/ între treptele 2 (165C) și 3 (185*C), timp de 60 min, sau până trece testul scobitorii. Răstoarnă prăjitura și lasă la răcit, după care decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!