Ingrediente necesare pentru blat:
- 100 g făină
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 40 g pudră de cacao
- 50 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru crema de cafea:
- 250 ml frișcă lichidă
- 500 g brânză mascarpone
- 2 lingurițe cafea instant
- 4 linguri zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru frișcă:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 plicuri întăritor frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
Alte ingrediente necesare:
- Zeamă de lămâie
- 100 g ciocolată
- 5-6 banane
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Într-un vas începem să mixăm albușurile după care adăugăm treptat și zahărul.
Punem și gălbenușurile, pe rând, iar la final încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă de 24*32 cm cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea. Coacem blatul timp de 35-40 de minute la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius.
Când blatul este gata, secționăm 1 /3 din partea superioară. Să nu vă îngrijorați dacă se sfărâmițează deoarece o vom amesteca cu ciocolata, oricum.
Pentru crema de cafea mixăm brânza împreună cu frișca lichidă după care încorporăm și cafeaua instant și zahărul pudră, mixând continuu până obținem o cremă omogenă și pufoasă. Pentru crema simplă, mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră iar la final încorporăm și întăritorul.
Asamblare:
Peste blat ( partea de 2/ 3 ) așezăm banele secționate pe jumătate și stropim cu un pic de zeamă de lămâie. Întindem uniform crema de cafea peste banane. Dăm pe răzătoare 100 g de ciocolată și amestecăm cu blatul secționat, sfărâmițat.
Presărăm jumătate din cantitatea totală de acest amestec peste crema de cafea.
Întindem uniform și frișca peste care distribuim cât mai uniform restul de amestec de blat și ciocolată.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore înainte de a o porționa și servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!