Rețetă cu imagini – Conopidă pane la cuptor – Rețetă rapidă, aromată și foarte gustoasă
Ingrediente necesare:
- 1,3 kg conopidă
- 150 g pesmet
- 1 cățel usturoi
- 100 g făină
- 3 ouă
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță ierburi italiene
- 2 lingurițe pătrunjel tocat mărunt
- 50 g parmezan ras
- Sare și piper după gust
Ingrediente necesare pentru sos:
- 200 g smântână
- 100 g iaurt
- Sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Rupem conopida în buchețele, o spălăm și o punem la fiert în apă cu 1 linguriță de sare. După ce apa dă în clocot, fierbem conopida timp de 5 minute sub capac. O scoatem din oală și scurgem bine apa.
Într-un bol, amestecăm pesmetul cu usturoiul pisat, uleiul, ierburile, pătrunjelul și parmezanul. Spargem ouăle într-un alt vas și punem făina într-o farfurie.
Trecem buchețelele de conopidă prin făină, prin ouă și prin amestecul de pesmet după care le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Pentru sos, amestecăm bine toate ingredientele necesare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!