Ingrediente necesare pentru aproximativ 60 bucăți:

  • 400 g făină, aproximativ
  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 5 linguri făină sau amidon
  • 5 linguri pudră de cacao
  • 250 g zahăr pudră
  • Esență de rom, după gust

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu zahărul într-un bol mai mare. Adăugăm laptele și uleiul după care încorporăm și făina și praful de copt.

Notă: în funcție de capacitatea de absorbire și de mărimea ouălor, cantitatea de făină poate fi mai mare sau mai mică.

Trebuie să obținem un aluat de consistența smântânii care curge de pe lingură.

La prima utilizare, ungem forma de faguri cu un pic de ulei. Noi am folosit forma pentru vafe.

Luăm câte o lingură de aluat și punem câte o grămăjoară în centrul fiecărei forme. Coacem timp de câteva minute după care lăsăm să se răcească. Din această cantitate, noi am obținut 120 de bucăți.

Pentru cremă, punem pe foc mic laptele împreună cu făina și cu pudra de cacao. Amestecăm continuu până se îngroașă ca o budincă. Lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei.

Între timp, mixăm untul cu zahărul pudră și-l încorporăm ulterior, treptat, în budinca rece. Dăm crema la frigider pentru 30 de minute.

După cele 30 de minute, lipim fagurii, doi câte doi, cu crema între ei. Îi putem consuma imediat, sau îi putem lăsa până a doua zi, timp în care se vor înmuia de la cremă. Puteți umple fagurii și cu dulceață, marmeladă sau gem.

Să-i savurați cu poftă! Poftă bună!