Ingrediente necesare:
- 300 g fasole uscată
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 legătură mărar
- 200 g roșii în suc propriu
- ulei și sare
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, punem fasolea la înmuiat în apă rece.
A doua zi, schimbăm apa și punem fasolea la fiert, în atâta apă cât să le acopere în întregime. După ce a dat în câteva clocote, schimbăm apa cu altă apă fierbinte. Procedăm la fel de 3 ori, fierbând fasolea timp
de 20-25 de minute în total.
Curățăm și tocăm ceapa și ardeiul, curățăm morcovi și îi dăm prin răzătoare.
Când fasolea este fiartă cam trei sferturi, adăugăm 2-3 linguri de ulei, legumele și potrivim de sare.
Fierbem ciorba timp de 10 minute, cât să fiarbă și legumele, apoi adăugăm și roșiile tocate cubulețe.
Amestecăm și continuăm să fierbem pentru încă 10 minute la foc mediu, apoi luăm ciorba de pe foc.
Adăugăm mărarul tocat mărunt.
Notă: timpul de fierbere al ciorbei de fasole se poate prelungi foarte mult în cazul în care fasolea este mai veche sau în cazul în care nu a fost ținută deloc la înmuiat.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratiță.ro