Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 90 minute

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 100 g margarină (la temperatura camerei)
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • 2 linguri amidon
  • 150 g zahăr
  • 130 g mac
  • 30 ml esență de vanilie

Mod de preparare:

Turnăm apă peste mac, cât să-l acopere, și îl lăsăm deoparte până pregătim blatul și umplutura. După aceea, se strecoară…
Batem ouăle cu zahărul, apoi cu făina. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și frământăm bine.

Într-o tavă detașabilă pentru prăjituri, punem hârtie de copt, ungem marginile cu unt și punem aluatul în tavă în așa fel încât să rămână marginea înaltă (de aproximativ 3-4 cm). Băgăm la frigider până pregătim crema…

Amestecăm bine brânza cu smântână, oul, amidonul, zahărul și zahărul vanilat. Cu ajutorul unui mixer vertical, amestecăm crema până devine spumoasă…
Împărțim în două părți: o cantitate mai mare și una mai mică. În cantitatea mai mică adăugăm macul strecurat.

Scoatem prăjitura din frigider și punem o lingură de cremă de brânză în mijloc, peste care punem o lingură de cremă cu mac. Repetăm până când se termină cremele (fiind destul de lichide, se vor așeza frumos peste blat). Cu o scobitoare, tragem mai multe linii spre centrul prăjiturii…

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 60 minute.
Scoatem prăjitura din formă după ce se răcește puțin…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!