Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu cireșe și mascarpone – Prăjitură la tavă moale și pufoasă, fragedă și delicioasă – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 800 g cireșe (fără sâmburi)
- Zahăr pudră (pentru decor)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g unt moale
- 120 g zahăr
- 4 ouă mari
- 380 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g iaurt 10%
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 450 g mascarpone
- 2 ouă mari
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 lingură amidon
- 4 linguri zahăr
- 250 ml iaurt
Mod de preparare:
Pentru umplutură, mixăm mascarpone împreună cu ouăle, zahărul, amidonul, iaurtul și praful de budincă.
Pentru aluat, mixăm untul spumă după care încorporăm zahărul. După ce zahărul se dizolvă încorporăm și ouăle pe rând.
Încorporăm iaurtul și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem o tavă de 24×37 cm cu unt și o tapetăm cu făină. Transferăm aluatul în tavă, uniformizăm și punem cireșele (400g) deasupra, adâncindu-le ușor în aluat.
Turnăm umplutura deasupra cireșelor și punem și cireșele rămase deasupra umpluturii. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 1 oră.
După ce prăjitura se răcorește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!