Tort de casă delicios și cremos – Tort Nesquik
Ingrediente necesare pentru foaia cu ciocolată:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 1 plic budincă de ciocolată
Ingrediente necesare pentru foaia cu vanilie:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru foaia simplă:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri amidon alimentar
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 15 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 800 ml lapte
- 200 g unt
- 400 g cacao Nesquik
- 300 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 300 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pregătim, pe rând, foile: mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Adăugăm praful de budincă (sau amidonul) și omogenizăm.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem foile, pe rând, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute fiecare. Le lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, punem gălbenușurile într-o cratiță. Adăugăm zahărul și un pic de lapte și omogenizăm. Adăugăm laptele rămas și fierbem până se îngroașă. Încorporăm pudra de cacao, acoperim suprafața cremei cu folie alimentară o lăsăm să se răcească.
După ce se răcește, adăugăm untul și mixăm până obținem o cremă spumoasă. Separat, mixăm frișca spumă tare.
Asamblare: foaie cu ciocolată, jumătate din cremă, jumătate din frișcă, foaia cu vanilie, crema rămasă, frișca rămasă, foaia simplă. Acoperim tortul cu 300 ml frișcă bătută și dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!