Rețetă rapidă – Prăjitură Kremeș cu nucă și banane – Desert ușor, fraged și aromat

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri nucă măcinată
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 12 linguri zahăr tos
  • 7 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 L lapte
  • 200 g unt
  • 5 banane
  • Zeama de la 1 portocală

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată rasă

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao, după care încorporăm nuca, mixând până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de 24*20 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute.

Pentru cremă, punem laptele la fiert. Într-un bol, amestecăm foarte bine ouăle cu făina, zahărul, praful de budincă și cu un pic din laptele cald. Turnăm în laptele de pe foc și amestecăm până obținem o cremă densă.

Într-un bol, mixăm untul spumă după care îl încorporăm în crema rece, lingură cu lingură, mixând până la omogenizare.

Peste blatul rece punem rondelele de banane, stropim cu zeama de portocală și întindem crema într-un strat uniform.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, după care decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!