Prăjitură la tavă cu ciocolată și cremă cu smântână – Se prepară din 3 ouă, 160g făină, 500 ml lapte, 300 ml smântână și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 110 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 160 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Alte ingrediente necesare:

  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahăr tos
  • 300 ml smântână
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Scorțișoară
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare și cu zahărul. Încorporăm gălbenușurile, uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă, după care transferăm compoziția în ea.

Pregătim budinca din lapte, 2 linguri de zahăr și praful de budincă. Turnăm budinca peste compoziția din tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 20 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcească.
Amestecăm smântâna cu zahărul și cu scorțișoara și turnăm peste prăjitură.

Uniformizăm, decorăm cu pudră de cacao și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!