Tort cu spumă de căpșuni – Rețetă fără coacere – Se prepară din 250g biscuiți, 75g unt, 300g cremă de brânză, 300 ml frișcă lichidă și…

Ingrediente necesare pentru blat (tavă de 24 cm):

  • 250 g biscuiți cu ovăz
  • 75 g unt

Ingrediente necesare pentru piureul de căpșuni:

  • 350 g căpșuni
  • 45 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru jeleul de căpșuni:

  • 225 g din piureul de căpșuni
  • 50 ml apă
  • 8 g gelatină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 180 g piure de căpșuni
  • 135 g smântână
  • 300 g cremă de brânză
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 45 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte
  • 9 g gelatină

Ingrediente necesare pentru stratul superior:

  • Căpșuni
  • 50 ml apă
  • 20 g gelatină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm compoziția în tavă. Dăm tava la frigider.

Pentru piure, spălăm, curățăm și tăiem cubulețe căpșunele. Punem într-o cratiță, împreună cu zahărul și zeama de lămâie și fierbem timp de 5-10 minute. Ulterior, mixăm cu mixerul vertical și lăsăm să se răcească.

Pentru umplutură, amestecăm laptele cu gelatina și lăsăm deoparte timp de 5 minute. Separat, mixăm bine crema de brânză cu zahărul și smântâna după care încorporăm și 180 g din piureul de căpșuni.

Încălzim gelatina la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, după care o încorporăm în compoziția cu brânză. Amestecăm foarte bine. La final încorporăm și frișca bătută spumă tare. Transferăm umplutura în tavă și dăm tava înapoi la frigider.

Pentru jeleu, turnăm apa peste gelatină, lăsăm deoparte timp de 5-10 minute după care încălzim la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, încorporăm gelatina în piureul rămas (aproximativ 225 g). Turnăm compoziția peste crema din tavă.

Pentru stratul superior, amestecăm gelatina cu 25 ml de apă și lăsăm deoparte timp de 10 minute. Amestecăm apa rămasă cu zahărul și cu zeama de lămâie. Adăugăm și gelatina încălzită, amestecăm și încălzim compoziția pe baie de aburi, până la omogenizare. Lăsăm să se răcorească.

Decorăm tortul cu căpșuni, după cum se vede în imaginea de mai jos.

Peste căpșuni turnăm gelatina pregătită anterior. Dăm la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!