kiloRețete
miercuri, septembrie 20, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă fără coacere – Prăjitură cu brânză dulce și căpșuni – Se prepară din 250g biscuiți, 75g unt, 300g cremă de brânză, 300 ml frișcă lichidă și…

Rețetă fără coacere – Prăjitură cu brânză dulce și căpșuni – Se prepară din 250g biscuiți, 75g unt, 300g cremă de brânză, 300 ml frișcă lichidă și…

Tort cu spumă de căpșuni – Rețetă fără coacere – Se prepară din 250g biscuiți, 75g unt, 300g cremă de brânză, 300 ml frișcă lichidă și…

Ingrediente necesare pentru blat (tavă de 24 cm):

  • 250 g biscuiți cu ovăz
  • 75 g unt

Ingrediente necesare pentru piureul de căpșuni:

  • 350 g căpșuni
  • 45 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru jeleul de căpșuni:

  • 225 g din piureul de căpșuni
  • 50 ml apă
  • 8 g gelatină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 180 g piure de căpșuni
  • 135 g smântână
  • 300 g cremă de brânză
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 45 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte
  • 9 g gelatină

Ingrediente necesare pentru stratul superior:

  • Căpșuni
  • 50 ml apă
  • 20 g gelatină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm compoziția în tavă. Dăm tava la frigider.

Pentru piure, spălăm, curățăm și tăiem cubulețe căpșunele. Punem într-o cratiță, împreună cu zahărul și zeama de lămâie și fierbem timp de 5-10 minute. Ulterior, mixăm cu mixerul vertical și lăsăm să se răcească.

Pentru umplutură, amestecăm laptele cu gelatina și lăsăm deoparte timp de 5 minute. Separat, mixăm bine crema de brânză cu zahărul și smântâna după care încorporăm și 180 g din piureul de căpșuni.

Încălzim gelatina la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, după care o încorporăm în compoziția cu brânză. Amestecăm foarte bine. La final încorporăm și frișca bătută spumă tare. Transferăm umplutura în tavă și dăm tava înapoi la frigider.

Pentru jeleu, turnăm apa peste gelatină, lăsăm deoparte timp de 5-10 minute după care încălzim la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, încorporăm gelatina în piureul rămas (aproximativ 225 g). Turnăm compoziția peste crema din tavă.

Pentru stratul superior, amestecăm gelatina cu 25 ml de apă și lăsăm deoparte timp de 10 minute. Amestecăm apa rămasă cu zahărul și cu zeama de lămâie. Adăugăm și gelatina încălzită, amestecăm și încălzim compoziția pe baie de aburi, până la omogenizare. Lăsăm să se răcorească.

Decorăm tortul cu căpșuni, după cum se vede în imaginea de mai jos.

Peste căpșuni turnăm gelatina pregătită anterior. Dăm la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Prăjitură cu aluat foietaj, cremă de vanilie, frișcă și vișine – Prăjitură aromată și delicată, pas cu pas, în imagini

Prăjitură cu aluat foietaj, cremă de vanilie, frișcă și vișine - Prăjitură aromată și delicată, pas cu pas, în imagini

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Salată de fasole boabe – Se prepară din 200g fasole, 2 castraveți, 1 ardei roșu și…
Fără categorie

Salată de fasole boabe – Se prepară din 200g fasole, 2 castraveți, 1 ardei roșu și…

Rețetă simplă și rapidă – Prăjitură cu mere – O prepari în 5 minute și o lași în cuptor jumătate de oră, asta-i tot!
Fără categorie

Rețetă simplă și rapidă – Prăjitură cu mere – O prepari în 5 minute și o lași în cuptor jumătate de oră, asta-i tot!

Prăjitura “Deșteaptă” cu cremă de lapte – Prăjitură de casă fragedă și cremoasă, un deliciu!
Rețete

Prăjitura “Deșteaptă” cu cremă de lapte – Prăjitură de casă fragedă și cremoasă, un deliciu!

Crochete de cartofi (cu miez cremos și crustă crocantă) – Rețetă clasică, simplă și gustoasă
Fără categorie

Crochete de cartofi (cu miez cremos și crustă crocantă) – Rețetă clasică, simplă și gustoasă

Banoffee – Prăjitură de casă cu frișcă, banane și caramel – Rețetă simplă, fără coacere
Fără categorie

Banoffee – Prăjitură de casă cu frișcă, banane și caramel – Rețetă simplă, fără coacere

Rapid, delicios, cremos și aspectuos – Rețetă pentru Cuib de viespi la cuptor
Dulciuri și prăjituri

Rapid, delicios, cremos și aspectuos – Rețetă pentru Cuib de viespi la cuptor

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate