Prăjitură de casă cu aluat foietaj, cremă de vanilie, frișcă și vișine – Se prepară din 500g aluat foietaj, 8 linguri griș, 250g unt și…

Ingrediente necesare:

  • 500 g aluat foietaj
  • 500 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru crema cu vișine:

  • 350 g compot vișine
  • 8 linguri griș
  • 3 linguri zahăr
  • Scorțișoară – opțional

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 250 g unt

Mod de preparare:

Tăiem aluatul foietaj în două și întindem o bucată la 25*35 cm. Tapetăm dosul unei tăvi cu hârtie de copt, transferăm aluatul pe hârtie și coacem la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 12 minute.

Procedăm la fel și cu a doua bucată de aluat însă înainte de coacere tăiem în pătrățele.

Pentru crema cu vișine, amestecăm zeama de la vișine cu grișul și zahărul. Punem pe foc până se îngroașă, amestecând continuu.

Tăiem mărunt vișinele și le încorporăm în crema cu griș. Întindem crema astfel obținută peste blatul întreg.

Pentru crema de vanilie, amestecăm praful de budincă cu zahărul și laptele și fierbem până se îngroașă. Lăsăm să se răcorească după care încorporăm și untul mixat spumă. Întindem crema astfel obținută peste crema cu vișine. Mixăm frișca spumă tare și întindem peste crema de vanilie. Peste cremă așezăm pătrățelele de aluat pe care le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!