Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Melcișori de casă fragezi și pufoși, moi și delicioși – Melcișori cu cremă de vanilie și fulgi de migdale

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 90 g unt moale
  • 600 g făină

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru topping:

  • 1 gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte
  • Fulgi de migdale după gust

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, punem laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm ouăle bătute cu furculița, zahărul vanilat și cel tos, un praf de sare, amidonul și amestecăm foarte bine. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe, după care punem cratița pe foc și din momentul în care apar primele bule pe suprafața ei, fierbem crema timp de 1-2 minute, amestecând continuu.

După ce se îngroașă, transferăm crema într-un bol curat. Acoperim suprafața cremei cu folia alimentară și o lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Pentru aluat, turnăm laptele într-un bol mare. Adăugăm drojdia, zahărul vanilat și cel tos, ouăle și amestecăm bine. încorporăm și untul. Treptat adăugăm și făina cernută, amestecând inițial cu spatula după care frământând un aluat omogen, moale și nelipicios. Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.

După 1 oră, frământăm un pic aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl întindem într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Întindem uniform crema de vanilie pe blat și rulăm, începând de la o margine lungă.

Tăiem rulada obținută în bucăți groase de 1,5-2 cm. Transferăm melcișorii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi acoperim cu folie alimentară și îi lăsăm la dospit timp de 15-20 de minute.

Îi ungem cu gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte și presărăm deasupra fulgi de migdale. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem melcișorii timp de 35-40 de minute, până devin aurii.

Îi lăsăm să se răcească un pic înainte de a-i servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!