Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Caserolă cu dovlecei, carne de pui și cașcaval – Cea mai reușită rețetă, pe încercate!
Ingrediente necesare:
- 700 g dovlecei
- 3 căței usturoi
- 70 g mărar
- 2-3 ouă
- 500 g carne tocată de pui
- 2 cepe
- 100 g cașcaval
- 200 g roșii
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Dăm dovleceii prin răzătoarea mare. Dacă dovleceii sunt bătrâni, îi curățăm în prealabil de coajă și de semințe. Punem dovleceii într-un bol mare, presărăm sare deasupra, amestecăm bine și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
După 15 minute, stoarcem dovleceii cu mâinile sau îi punem într-o strecurătoare și îi presăm bine cu o lingură.
Transferăm dovleceii bine storși într-un bol mare. Adăugăm și carnea tocată, ceapa tocată cubulețe, mărarul tocat mărunt, ouăle, usturoiul pisat, sare, piper și amestecăm foarte, foarte bine.
Transferăm compoziția într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. Uniformizăm frumos, presând bine compoziția cu o lingură. Punem deasupra rondelele de roșii pe care le condimentăm cu piper.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem budinca timp de 1 oră, aproximativ. După 1 oră, presărăm cașcavalul ras deasupra budincii și o mai lăsăm la cuptor pentru încă 5-7 minute sau până cașcavalul se topește și se rumenește frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!