Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Caserolă cu dovlecei, carne de pui și cașcaval – Cea mai reușită rețetă, pe încercate!

Ingrediente necesare:

  • 700 g dovlecei
  • 3 căței usturoi
  • 70 g mărar
  • 2-3 ouă
  • 500 g carne tocată de pui
  • 2 cepe
  • 100 g cașcaval
  • 200 g roșii
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Dăm dovleceii prin răzătoarea mare. Dacă dovleceii sunt bătrâni, îi curățăm în prealabil de coajă și de semințe. Punem dovleceii într-un bol mare, presărăm sare deasupra, amestecăm bine și lăsăm deoparte timp de 15 minute.

După 15 minute, stoarcem dovleceii cu mâinile sau îi punem într-o strecurătoare și îi presăm bine cu o lingură.

Transferăm dovleceii bine storși într-un bol mare. Adăugăm și carnea tocată, ceapa tocată cubulețe, mărarul tocat mărunt, ouăle, usturoiul pisat, sare, piper și amestecăm foarte, foarte bine.

Transferăm compoziția într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. Uniformizăm frumos, presând bine compoziția cu o lingură. Punem deasupra rondelele de roșii pe care le condimentăm cu piper.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem budinca timp de 1 oră, aproximativ. După 1 oră, presărăm cașcavalul ras deasupra budincii și o mai lăsăm la cuptor pentru încă 5-7 minute sau până cașcavalul se topește și se rumenește frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!