Rulouri din clătite de dovlecei, cu umplutură de carne, ciuperci și ceapă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 100 g carne tocată
- 50 g ciuperci
- Verdeață tocată mărunt
- Cașcaval ras
- Maioneză
Ingrediente necesare pentru clătite:
- 1 ou
- Jumătate dovlecel mediu
- 2 linguri făină
- 2-3 linguri griș
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Dăm dovlecelul prin răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu făina, grișul, oul, sarea și piperul, până la omogenizare.
Coacem 3 clătite.
Prăjim cubulețele de ardei, de ceapă și ciupercile în puțin ulei.
Luăm prima clătită, punem o treime din cantitatea de carne tocată peste ea, apoi punem și o treime din cantitatea de ciuperci, ceapă și ardei, și rulăm.
Procedăm la fel și cu restul clătitelor.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm rulourile în tavă, apoi le ungem cu maioneză și le presărăm cu cașcaval ras.
Coacem rulourile la cuptor, după care le decorăm cu verdeață tocată mărunt.
Să le savurați cu poftă!
Discussion about this post