Plăcințele delicioase cu brânză dulce și stafide
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 55 g unt
- 140 g zahăr
- 600 g făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 4 gălbenușuri de ou
- 300 ml lapte cald
- 1 linguriță esență de rom
- 2 linguri ulei
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 ouă
- 2 linguri griș
- 5 linguri zahăr
- 2 linguri smântână
- 350 g brânză de vaci
- Un praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g stafide
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Deasupra:
- 2 linguri lapte cald
- 1 gălbenuș de ou
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: într-un bol mic, amestecăm drojdia cu 5 linguri de făină, cu 1 lingură de zahăr și cu 100 ml de lapte cald. Acoperim apoi cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm deoparte, la loc cald, până maiaua își mărește volumul.
Între timp, cernem făina într-un alt bol, punem gălbenușurile, 200 ml de lapte cald, coaja de lămâie, zahărul, romul, untul topit, uleiul, amestecul de drojdie și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit timp de 1 oră.
După ce aluatul și-a dublat volumul inițial, îl împărțim în 10 bucăți.
Modelăm 10 forme rotunde, apoi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ulei.
Pentru umplutură, dăm brânza de vaci prin răzătoare, apoi o amestecăm cu grișul, cu zahărul, stafidele, zahărul vanilat, coaja de lămâie, ouăle bătute, smântâna și sarea, până la omogenizare.
Formăm un cuib în mijlocul fiecărei plăcinte, cu ajutorul unei linguri, le umplem cu umplutură apoi le mai lăsăm în tavă 15 minute. Ungem plăcințelele cu amestecul de gălbenuș și lapte.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem plăcințelele timp de 25-30 de minute, depinde de cuptor.
După ce sunt gata, le scoatem din cuptor, le pudrăm cu zahăr pudră și servim.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: rutxt.ru/node/8342
Discussion about this post