Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 160 g zahăr
- 165 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema cu nutella:
- 200 g unt
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 linguri nutella
Ingrediente necesare pentru crema cu lapte:
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 lingură și jumătate zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 1 linguriță și jumătate zahăr
- 2 lingurițe cafea instant
- 120 ml apă fierbinte
Alte ingrediente necesare:
- 25 bucăți biscuiți cu cacao
- 25 bucăți biscuiți populari
- Gem de prune sau la alegere
- Ciocolată sau pudră de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Împreună cu un praf de sare, mixăm spumă albușurile. Mixând continuu, adăugăm treptat și zahărul.
Vom obține o bezea tare și lucioasă în care încorporăm treptat și gălbenușurile. La final, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă de 22*33 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Coacem blatul timp de aproximativ 25-30 de minute.
Pentru crema cu nutella, punem pe foc jumătate din cantitatea totală de lapte împreună cu zahărul. Amestecăm cantitatea rămasă de lapte cu gălbenușurile, făina și cu amidonul, până la omogenizare.
Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugăm compoziția de gălbenușuri. Amestecând continuu, fierbem până se îngroașă.
După ce crema ajunge la temperatura camerei, încorporăm în ea untul spumat și nutella.
Distribuim crema într-un strat uniform peste blatul rece. Așezăm un strat de biscuiți populari peste care întindem un strat de gem.
Notă: însiropăm biscuiții într-un sirop făcut din zahăr, apă și cafea.
Peste stratul de gem punem un strat de biscuiți cu cacao, peste care întindem uniform crema cu lapte. Pentru crema cu lapte, mixăm frișca împreună cu zahărul pudră. Decorăm cu ciocolată rasă sau cu pudră de cacao.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!