Ingrediente necesare:
- 3 kg gogonele
- 1 conopidă mare (nu știu cât a avut)
- 2 cepe
- frunze de țelină
- usturoi
- boabe de muștar
- boabe de piper
- 4 litri de apă
- 6-7 linguri de sare
- 300 ml oțet
- 250g zahăr
- salicilat
Cum se prepară?
Pentru început, spălăm bine și tăiem gogonelele. Curățăm ceapa și o tăiem feliuțe. Spălăm conopida și o desfacem buchețele…
Spălăm bine borcanele, apoi adăugăm gogonele tăiate câte un rând și conopida, ceapa.
Când borcanele sunt pline, adăugăm boabele de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingură boabe de muștar, 1 dinte de usturoi, frunze de țelină și câte un vârf de linguriță de salicilat la un borcan…
Punem și apa la fiert (aprox. 4 litri de apă), împreună cu oțetul, sarea și zahărul…
După ce se răcește ușor apa, o turnăm peste gogonele…
Asta-i tot… Sunt savuroase! Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal Cu Lili În Bucătărie…