Rețetă cu imagin, explicată pas cu pas – Tartă cu mere moale, fragedă și delicioasă – Ai în casă 2 mere și 2 ouă? Dacă da, încearcă această prăjitură simplă și aromată…

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 ml ulei
  • 110 g iaurt cu vanilie
  • 220 g făină
  • 13 g praf de copt
  • Gem de caise
  • Migdale
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Curățăm merele și le tăiem în feliuțe subțiri. Le punem într-un bol și le amestecăm cu zeamă de lămâie.

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și amestecăm cu telul până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm vanilia, sarea, zeama și coaja de lămâie și iaurtul. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm cu telul.

Transferăm merele într-o tavă de 24 cm tapetată cu hârtie de copt (marginile le ungem cu unt și le tapetăm cu făină). Turnăm aluatul deasupra merelor și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute aproximativ.

După coacere, îndepărtăm marginile tăvii și răsturnăm prăjitura pe o farfurie. O ungem cu gem de caise și presărăm bucățele de migdale deasupra.

Savurați cu poftă! Poftă bună!