Ingrediente necesare:
- 500 g ceapă
- 1 morcov
- 2 frunze dafin
- 1 linguriță cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g roșii în suc propriu
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a curăța ceapa de coajă, apoi o tăiem pe jumătate și o punem într-un vas cu apă – pentru a reduce din usturimea cepei.
După 30 de minute, scoatem ceapa din apă și o tocăm julien, apoi o punem la călit într-o tigaie cu un pic de ulei încins. Călim ceapa timp de 3-4 minute, apoi adăugăm și morcovul curățat și tocat. Amestecăm, acoperim tigaie cu capac și fierbem la foc mediu timp de 10 minute.
După ce legumele s-au înmuiat, turnăm apă fierbinte peste ele, cât să le acopere și adăugăm și frunzele de dafin.
Lăsăm tocănița să fiarbă în continuare pentru încă un sfert de oră, la foc mediu, apoi adăugăm roșiile și cimbrul.
După încă 5 minute de fiert, luăm tigaia de pe foc și adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro