kiloRețete
duminică, septembrie 24, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Coronițe și melci cu scorțișoară – Rețetă numai bună pentru vremea de afară

Coronițe și melci cu scorțișoară – Rețetă numai bună pentru vremea de afară

Timp de preparare: 20-25 minute

Nr. de porții: 15

Ingrediente

  • 550-600 gr făină
  • 220ml lapte
  • 200 gr unt
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 buc ou
  • 3 buc gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 5 linguri zahăr pudră
  • după gust scorțișoară
  • 1 praf sare
  • după necesitate coaja de lămâie

Preparare

Făina se cerne și se pune într-un vas. Laptele se pune într-o crăticioară cu 2 linguri de zahăr. Când laptele s-a încălzit se dă deoparte, se pune drojdia, amestecăm puțin și se lasă deoparte.

100 gr unt se topește și se lasă la răcit. 2 gălbenușuri și 1 ou se bat cu un praf de sare, coaja de lămâie și restul de zahăr din cantitatea de 100 gr. Laptele și ouăle se pun peste făină și începem să frământăm adăugând, la sfârșit adăugând treptat untul topit.

Frământăm pentru 5 minute. Aluatul se pune într-un bol curat pe care îl ungem cu puțin ulei. Se pune folie de plastic și se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul.

Restul de unt din cantitatea de 200 gr se amestecă cu zahărul pudră și scorțișoară; dacă nu vă place puteți folosi cacao. Aluatul se pune pe masa de lucru cu puțin ulei. Se împarte în 2.

O bucată se lasă pentru coronițe, cealaltă pentru melci. Pentru coronițe se ia câte o bucată de aluat, se întinde cu palmele sau cu sucitorul, se pune unt cu scorțișoară se întinde pe suprafața aluatului.

Cu ajutorul unui cuțit sau o rola de tăiat pizza, se taie fâșii dar nu tăiați până în capăt. Se rulează și se răsucește în formă de spirală formând coronița.

Pentru melci, se întinde bucata, se pune unt cu scorțișoară, se rulează și se taie pe diagonală astfel o parte este mai lată, una mai îngustă. Cu ajutorul unei linguri de lemn se apasă melcii pe mijloc.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se mai lasă 20 minute, după care se ung cu gălbenuș amestecat cu puțină apă sau lapte. Se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru 20-25 minute.

Veți avea în casă în miros plăcut și un desert super gustos. Sper să încercați rețeta. Va doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Prăjitură turnată cu mere – Rețetă rapidă și delicioasă, gata în mai puțin de 40 minute

Prăjitură turnată cu mere - Rețetă rapidă și delicioasă, gata în mai puțin de 40 minute

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Pască tradițională cu brânză dulce – Se prepară din 500g făină, 150g zahăr, 250 ml lapte, 6 ouă și…
Fără categorie

Pască tradițională cu brânză dulce – Se prepară din 500g făină, 150g zahăr, 250 ml lapte, 6 ouă și…

Ardei iute în oțet, la borcan, pentru iarnă – Rețetă prezentată de Șef Paul Constantin
Fără categorie

Ardei iute în oțet, la borcan, pentru iarnă – Rețetă prezentată de Șef Paul Constantin

Omletă la cuptor (cu șuncă, roșii, măsline și cașcaval) – Rețetă gustoasă și savuroasă, merită încercată
Fără categorie

Omletă la cuptor (cu șuncă, roșii, măsline și cașcaval) – Rețetă gustoasă și savuroasă, merită încercată

Rețetă rapidă și aromată – Dulceață de piersici – Aveți nevoie de 1 kg piersici curățate, 1 kg zahăr, 800 ml apă și 2-3 felii de lămâie
Fără categorie

Rețetă rapidă și aromată – Dulceață de piersici – Aveți nevoie de 1 kg piersici curățate, 1 kg zahăr, 800 ml apă și 2-3 felii de lămâie

Conopidă pane – Cea mai gustoasă rețetă de conopidă pane – Simplă, rapidă, bună
Rețete

Conopidă pane – Cea mai gustoasă rețetă de conopidă pane – Simplă, rapidă, bună

Ruladă din carne tocată și dovlecel (cu crustă crocantă de bacon) – Friptură savuroasă și sățioasă, un adevărat deliciu
Fără categorie

Ruladă din carne tocată și dovlecel (cu crustă crocantă de bacon) – Friptură savuroasă și sățioasă, un adevărat deliciu

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate