Ingrediente necesare:
- 300 g fulgi de cocos
- 300 g lapte condensat
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 g unt moale
- 300 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare, amestecăm fulgii de cocos cu laptele condensat. Adăugăm și untul foarte moale și amestecăm până la omogenizare. Dacă compoziția este prea fermă, mai putem adăuga un pic de lapte condensat, iar dacă este prea lichidă, mai putem adăuga o cantitate mică de fulgi de cocos.
Luăm un pic din acest amestec și formăm un baton. Procedăm la fel până se termină compoziția. Punem batoanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Din această cantitate obținem în jur de 12 batoane a câte 50 de grame. Dăm tava la frigider pentru 1 oră ca batoanele să se întărească.
Topim ciocolata la bain-marie, după care o lăsăm să se răcească un pic. Luăm pe rând fiecare baton și îi introducem în ciocolata topită.
Îi scoatem cu o spumieră, scuturându-le ușor de excesul de ciocolată. Îi așezăm în tavă și îi lăsăm la temperatura camerei până ciocolata se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!