Rețetă cu imagini – Chifteluțe gustoase și savuroase (din cartofi, piept de pui și legume)
Ingrediente necesare:
- 800 g cartofi
- Sare, piper
- 1 morcov
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 300 g piept de pui
- 1 ou
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Curățăm, tăiem în bucăți și fierbem cartofii în apă cu sare. Curățăm și tocăm morcovul cubulețe mici. Topim untul într-o tigaie, adăugăm morcovul și călim timp de câteva minute. Adăugăm și ceapa tocată mărunt, amestecăm și călim legumele împreună până se înmoaie.
Adăugăm și cubulețele de carne, sare, piper și amestecăm. Călim totul împreună până carnea este gata.
Zdrobim cartofii, adăugăm amestecul din tigaie și omogenizăm. La final încorporăm și pătrunjelul și oul.
Formăm chiftelele din compoziția astfel obținută și le prăjim într-o tigaie cu unt încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!