Rețetă cu imagini, pas cu pas – Desert la pahar – Desert simplu și rapid, delicios și răcoritor – Dacă ai 2 mere încearcă această rețetă
Ingrediente necesare:
- 1 măr
- 500 ml lapte
- 15 g amidon
- Zahăr vanilat
- 100 g praf de budincă de caramel
- 2 linguri zahăr
Ingrediente necesare pentru decor:
- 1 măr
- Jumătate lingură unt
- 2 lingurițe zahăr
- Scorțișoară
- Zeama de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Curățăm merele. Tăiem un măr cuburi și celălalt bucățele.
Punem cuburile de mere într-un vas înalt, adăugăm laptele și mixăm cu blenderul vertical până la omogenizare.
Transferăm amestecul într-o cratiță. Adăugăm praful de budincă, zahărul vanilat, amidonul, zahărul tos și amestecăm foarte bine.
Punem cratița pe foc mediu și amestecăm compoziția până se îngroașă. Împărțim crema în pahare și lăsăm să se răcească.
Pentru decor, topim untul într-o tigaie, adăugăm bucățelele de mere, zahărul și scorțișoara și amestecăm. Călim merele până se înmoaie, adăugând și zeama de la jumătate de lămâie. Transferăm într-un bol și lăsăm să se răcească.
Împărțim merele în pahare și decorăm cu alune tocate mărunt și caramel.
Savurați cu poftă! Poftă bună!