Ingrediente necesare pentru blatul alb:
- 220 g făină
- 2 ouă
- 150 g iaurt grecesc
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- Un sfert linguriță sare
- 10 g praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:
- 160 g făină
- 2 ouă
- 150 g iaurt grecesc
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- Un sfert linguriță sare
- 10 g praf de copt
- 60 g pudră de cacao
- 1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 550 g smântână sau iaurt cu minim 25% grăsime
- 1 linguriță extract de vanilie
- 125 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecăm ouăle împreună cu zahărul și cu sarea până obținem o compoziție albicioasă. Adăugăm vanilia, untul la temperatura camerei și continuăm să mixăm. Adăugăm și iaurtul, iar la final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, folosind o spatulă de silicon.
Vom obține un aluat gros, ca o cremă, pe care îl transferăm într-o tavă de 24*24 cm tapetată cu hârtie de copt.
Notă: ungem hârtia de copt cu un pic de ulei înainte de a turna aluatul.
Nivelăm și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.
Este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
Pregătim și blatul cu cacao exact la fel.
Pentru cremă, mixăm smântâna cu vanilia și cu zahărul pudră.
Asamblare:
Peste blatul alb cacao întindem jumătate din cantitatea totală de cremă.
Așezăm blatul cu cacao și întindem peste el crema rămasă, într-un strat uniform.
Decorăm cu fulgi de ciocolată, pudră de cacao, nucă măcinată sau după preferințe.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!