Pandișpan extra pufos, pe bază de iaurt – Se prepară ușor, din 3 linguri făină, 240g iaurt, 5 linguri zahăr pudră, 3 ouă și…

Ingrediente necesare:

  • 3 linguri mari făină
  • 1 lingură mare amidon
  • 240 g iaurt natur
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 prafuri sare
  • 3 albușuri
  • 3 gălbenușuri
  • 5 linguri mari zahăr pudră
  • 1 lingură mare zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Începem prin a amesteca gălbenușurile cu iaurtul, coaja de lămâie, amidonul, făina și sarea.

Separat, batem albușurile spumă tare, adăugând treptat și zeama de lămâie și zahărul pudră.

Treptat, încorporăm cu mare grijă spuma în compoziția de gălbenușuri. Folosim o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus.

Transferăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt.

Punem tava într-o altă tavă cu puțină apă și dăm totul la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 30 de minute. După 30 de minute, reducem temperatura la 140 de grade și coacem pentru încă 30 de minute.

După ce este gata, închidem focul dar lăsăm pandișpanul în cuptor pentru încă 10 minute aproximativ. Ulterior, îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească și îl pudrăm cu zahăr pudră.

Se poate servi cu frișcă sau gemul preferat, cu fructe proaspete etc.

Savurați cu poftă! Poftă bună!