De cand am descoperit tortul cu piscoturi si piersici a devenit preferatul meu. Daca ar fi dupa mine as manca o tava intreaga, dar silueta nu imi permite. Incearca si tu aceasta reteta si surprinde-ti papilele gustative cu un desert delicios.
Ingrediente:
- 2 pungi piscoturi rotunde (vanilie si cacao)
- 1 borcan compot de piersici
- 1 litru smantana lichida pentru frisca
- 2 pliculete intaritor de frisca, 3 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao, bombonele mici decorative
Mod de preparare: Turnam smantana lichida intr-un bol inalt. Adaugam intaritorul pentru frisca si zaharul pudra. Amestecam bine pana obtinem o frisca rigida.
Pe fundul unei tavi de tort, rotunde, punem piscoturile de cacao. Le stropim usor cu suc din compotul de piersici. Punem o treime din frisca peste piscoturi. O intindem uniform.
Adaugam deasupra un rand de piscoturi de vanilie, unul de cacao, din nou unul de vanilie si unul de cacao, pana umplem tava. La stropim si pe acestea cu suc din compot.
Pe al doilea strat de piscoturi adaugam piersicile taiate in felii subtiri. Punem peste piersici, jumatate din frisca ramasa.
Intindem frisca uniform.
Pe al doilea strat de frisca, asezam felii subtiri de piersici. Asezam piscoturile de vanilie deasupra, cu partea plata in sus.
Adaugam 3 linguri de cacao in frisca ramasa. Amestecam bine.
Punem frisca cu cacao peste ultimul strat de piscoturi. O intindem uniform. Decoram partea superioara a tortului cu bombonele mici, decorative.
Acoperim tortul cu o folie si il punem la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi sa-l lasam la frigider o noapte intreaga inainte de a-l taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post