Sosul de rosii cu hrean si usturoi este foarte gustos. In fiecare an imi pregatesc cateva borcane pentru iarna. Folosesc o reteta veche, primita de la mama mea. Este simpla si rapida. Iti recomand sa o incerci si tu…
Ingrediente pentru sos de rosii cu hrean si usturoi:
- 1 kg rosii, 3 capatani de usturoi
- 250 gr radacina de hrean
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sare grunjoasa
Cum se prepara sosul de rosii cu hrean si usturoi? Punem radacina de hrean intr-un bol cu apa rece. Hreanul trebuie sa fie acoperit cu apa. Il lasam acolo timp de 3 ore. Dupa ce orele s-au scurs, clatim hreanul sub un jet de apa, il curatam si il uscam cu un prosop de hartie.
Alegem rosiile bune, intregi, care nu au niciun defect. Curatam usturoiul. Spalam rosiile si le stergem bine, eliminand orice urma de apa de pe ele. Dam rosiile si hreanul printr-o masina de tocat carne sau printr-un blender. Adaugam sare grunjoasa, zahar si usturoi in amestecul obtinut.
Amestecam bine. Gustam sosul. Daca este nevoie mai completam cu sare sau zahar. Turnam sosul de rosii cu hrean si usturoi in borcane sterilizate.
Infiletam bine capacele. Depozitam borcanele cu sos intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Daca sosul este depozitat in conditii optime, poate fi consumat timp de 4 luni. Aceasta reteta simpla, fara fierbere, permite pastrarea vitaminelor in sos. Trebuie neaparat sa o incerci, daca esti fan al sosului de rosii cu hrean.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post