Rețetă simplă și delicioasă – Prăjitură la tavă, cu banane, cremă de vanilie și blat pufos cu cacao

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 40 g zahăr pudră
  • 20 g pudră de cacao
  • 10 ml apă
  • 60 g făină
  • Jumătate linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 40 g praf de budincă de vanilie
  • 80 g unt
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 250 g brânză de vaci
  • 500 g banane

Alte ingrediente necesare:

  • Ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile. Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Amestecăm pudra de cacao cu apa și încorporăm în spuma de gălbenușuri. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și la final spuma de albușuri.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 18*27 cm.

Transferăm compoziția în tava pregătită, uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem blatul timp de 12-15 minute după care îl lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, pregătim budinca din lapte, zahăr vanilat, zahăr tos și praful de budincă. După ce se îngroașă, luăm budinca de pe foc și o lăsăm să se răcorească, amestecând-o din când în când. Încorporăm untul în budinca caldă, amestecând până la omogenizare.

Încorporăm și brânza și frica bătută.

Peste blat, punem jumătățile de banane, după cum se vede în imagine.

Peste banane întindem crema și decorăm cu ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!