Rețetă pas cu pas, cu imagini – Legume asortate la borcan (pentru iarnă) -Rețetă simplă și ușoară (fără sterilizare)
Ingrediente necesare:
- 1 kg morcovi
- 1 kg ardei gras
- 1 kg ceapă
- 1 kg roșii
- Mărar și pătrunjel verde după gust
- 500 g sare
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm legumele. Dăm morcovii prin răzătoare, tăiem ardeiul și ceapa în cubulețe și tocăm mărunt verdeața. Măcinăm roșiile în blender.
Turnăm piureul de roșii într-un bol, adăugăm sarea și amestecăm. Punem toate legumele într-un recipient mare, adăugăm piureul de roșii și amestecăm foarte bine.
Umplem borcanele curate cu amestecul de legume, le închidem ermetic cu capace curate și le depozităm într-un loc răcoros.
Savurați cu poftă! Poftă bună!