Piept de pui la cuptor, cu smântână și cașcaval – Se prepară din 1 kg piept de pui, 200 ml smântână, 100g cașcaval și…

Ingrediente necesare:

  • 1 kg piept de pui
  • 200 ml smântână de gătit, grasă
  • 1 linguriță muștar
  • 3 căței usturoi
  • Frunzulițele de la 4 ramuri de cimbru
  • 100 g cașcaval
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 200 de grade Celsius și ungem tava cu ulei.

Porționăm carnea și punem pe fiecare sare și piper. Prăjim bucățile de carne într-o tigaie cu un pic de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Transferăm carnea în tava pregătită.

Amestecăm cașcavalul ras cu usturoiul pisat, cu cimbrul tocat mărunt, cu muștarul și cu smântâna. Ungem carnea cu acest amestec și dăm tava la cuptor pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde și de grosimea feliilor de carne.

Savurați cu poftă! Poftă bună!