Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ruladă făcută în casă, din carne de pui – Aveți nevoie de 8 pulpe de pui, 1 litru de apă, 1 kg piept de pui, sare, piper, usturoi și […]
Ingrediente necesare:
- 8 pulpe pui
- 1 L apă
- 1 kg piept de pui
- 1 linguriță sare
- Piper după gust
- 2 căței de usturoi
- 160 ml din zeama de pui
Mod de preparare:
Curățăm pulpele de piele, îndepărtăm oasele.
Punem oasele și pielea într-o cratiță, adăugăm 1 L de apă și punem pe foc. După ce apa dă în clocot, fierbem timp de 30 de minute.
Între timp, tăiem pulpele în bucățele și mărunțim. Procedăm la fel și cu pieptul de pui.
Punem carnea într-un bol încăpător, adăugăm sare și piper, usturoiul zdrobit și 160 ml din zeama în care au fiert oasele și pielea. Amestecăm foarte bine, acoperim bolul cu folie alimentară și o dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 5-6 ore.
Ulterior, pregătim o folie de copt și punem jumătate din compoziția de carne deasupra. Rulăm strâns, formând salamul. Punem salamul într-un vas yena și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
Pregătim încă o bucată de folie de copt și presărăm la mijloc boia. Punem compoziția de carne rămasă deasupra și formăm al doilea salam.
Punem salamul într-o oală, acoperim cu apă și fierbem timp de 1 oră. Ulterior, punem salamul în apă rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!