Ingrediente necesare:
- 2 cepe
- 2 căței usturoi
- 3 linguri ulei
- 4 roșii
- Jumătate linguriță ardei iute, măcinat ( sau după gust )
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță busuioc
- Sare, după gust
Mod de preparare:
Tăiem rondele roșiile spălate, apoi așezăm rondelele într-o caserolă adâncă, într-un singur strat.
Tăiem ceapa curățată în jumătate, apoi în rondele.
Acoperim rondelele de roșii cu câteva jumătăți de rondele de ceapă.
Alternăm astfel straturile, până se termină legumele.
Ultimul strat să fie cea de rondele de roșii.
Separat, amestecăm ingredientele uscate, apoi adăugăm și mierea și uleiul și amestecăm bine cu ajutorul unui tel.
Adăugăm apoi și zeama de lămâie și usturoiul curățat și ras.
Amestecăm încă o dată cu telul.
Turnăm amestecul peste legumele din caserolă, acoperim caserola cu capac și băgăm la frigider pentru 2 zile.
Poftă bună!
Discussion about this post