Cornulețe fragede și moi, bine aerate, pentru mic dejun sau gustare – Cornulețe de casă cu unt

Ingrediente necesare:

  • 1 plic drojdie uscată
  • 400 ml lapte
  • 200 ml apă
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură făină
  • 850 g făină aproximativ
  • 150 g unt sau untură
  • 3 gălbenușuri
  • Semințe de mac sau susan pentru decor

Mod de preparare:

Activăm drojdia, amestecând-o cu 200 ml de lapte cald, 1 linguriță de zahăr și 1 linguriță de făină. Lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.

Adăugăm și celelalte ingrediente (în afară de untură și gălbenușuri) și frământăm un aluat moale. Punem aluatul într-un bol curat. Acoperim cu un prosop de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm la dospit până își dublează volumul. Ulterior, împărțim aluatul în 4 părți egale.

Amestecăm bine untura cu 1 lingură de făină și cu gălbenușurile. Întindem fiecare bucată de aluat și ungem cu amestecul de untură. Lăsăm deoparte timp de 30 de minute după care suprapunem 2 câte 2. Întindem cu mâna, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Aluatul nu trebuie să fie foarte subțire, doar bine întins.

Rulăm, tăiem și formăm cornurile și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unde le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute. Le ungem cu ou bătut, presărăm semințele deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până cornurile se rumenesc frumos.

Notă: de asemenea, se pot umple cu umplutură dulce sau sărată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!