kiloRețete
marți, octombrie 3, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cea mai simplă rețetă – Gogoși pufoase și delicioase, așa cum mi-am dorit mereu să fac

Ingrediente necesare:

  • 900 g făină
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coaja rasă de lămâie și portocală
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjit
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem laptele și zahărul într-o cratiță. Punem cratița pe foc până zahărul se topește de tot, fără însă a fierbe amestecul.

Peste drojdie, adăugăm cam 100 ml din laptele călduț din cratiță și 2 sau 3 linguri de făină. Amestecăm și lăsăm deoparte pentru 10 minute să se activeze drojdia.

Cernem făina într-un bol mare și facem o adâncitură în mijloc unde punem ouăle bătute, sarea și vanilia și cojile de citrice.

Adăugăm și amestecul de drojdie activată și, treptat, restul de lapte, în timp ce frământăm aluatul.

Spre final, adăugăm și untul topit și continuăm să frământăm până obținem un aluat moale și elastic.

Notă: dacă aluatul se lipește de mâini, mai adăugăm un pic de făină.

Punem aluatul într-un bol uns cu un pic de ulei. Acoperim și lăsăm la loc cald până își dublează volumul inițial.

Când aluatul a crescut, îl transferăm pe suprafața de lucru și-l întindem la o grosime de 1 cm. Pudrăm cu făină gura unei căni și decupăm gogoșile. Din marginile rămase întindem o nouă foaie și procedăm la fel.

Acoperim gogoșile cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm așa pentru 30 de minute.

Punem uleiul la încins, într-o tigaie adâncă și mare. Verificăm dacă uleiul este suficient de încins: presărăm un pic de făină în el, iar dacă făina sfârâie, înseamnă că uleiul este suficient de încins.

Prăjim gogoșile pe ambele părți, la foc mediu, după care le scoatem pe șervețele absorbante.

La final, le pudrăm generos cu zahăr pudră.

Notă: pentru gogoși pufoase de post, înlocuim laptele cu apă.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post

Negresă de casă cu cremă mascarpone și jeleu - Prăjitură foarte fină și foarte delicată, tare tare aromată

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Tort de casă cu banane și căpșuni – Rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte aromată și foarte delicioasă
Fără categorie

Tort de casă cu banane și căpșuni – Rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte aromată și foarte delicioasă

Prăjitură cu mere, dulce-acrișoară – Se pregătește ușor și este foarte fragedă, se topește în gură
Fără categorie

Prăjitură cu mere, dulce-acrișoară – Se pregătește ușor și este foarte fragedă, se topește în gură

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…
Fără categorie

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…

Ruladă de casă cu căpșuni – Ruladă moale și pufoasă, cremoasă și aromată – Rețetă simplă și ușoară, merită încercată
Fără categorie

Ruladă de casă cu căpșuni – Ruladă moale și pufoasă, cremoasă și aromată – Rețetă simplă și ușoară, merită încercată

Rețetă din caietul vechi al mamei mele – Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
Dulciuri și prăjituri

Rețetă din caietul vechi al mamei mele – Eclere cu cremă de vanilie și frișcă

Dovlecei pane (în aluat pe bază de chefir și brânză) – Rețetă simplă și rapidă, ușoară și gustoasă
Fără categorie

Dovlecei pane (în aluat pe bază de chefir și brânză) – Rețetă simplă și rapidă, ușoară și gustoasă

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate