Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu nucă și cremă de vanilie – O bunătate de care nu te mai saturi… foarte fină și aromată!
Ingrediente necesare pentru 1 blat (vom avea nevoie de 2 blatur):
- 4 albușuri
- 100 g zahăr
- 1 lingură făină
- Jumătate linguriță praf de copt
- 100 g nuci prăjite
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 8 linguri zahăr
- 6 gălbenușuri
- 220 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g nuci prăjite (pentru decor)
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem laptele pe foc. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, praful de budincă și amestecăm până se îngroașă.
Luăm de pe foc, acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Pentru blat, punem albușurile într-un bol și mixăm spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Adăugăm făina, praful de copt și nucile măcinate și amestecăm ușor cu spatula.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Procedăm la fel și pregătim și al doilea blat.
Ne întoarcem la cremă: mixăm untul spumă după care încorporăm treptat crema pregătită anterior, mixând până la omogenizare.
Umplem blaturile cu crema pregătită, întindem un strat de cremă și peste blatul superior și decorăm cu nuci măcinate / mărunțite… Dăm tava la frigider pentru 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!