Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitura Raffaello (fără coacere) – Nimeni nu refuză încă o porție – Prăjitură de casă moale și pufoasă
Ingrediente necesare:
- 1 L lapte
- 8 linguri zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 120 g unt (la temperatura camerei)
- 50 g ciocolată albă
- 210 g fulgi de cocos
- 180 ml smântână dulce
- 1 pachet biscuiți
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Punem laptele pe foc. Adăugăm zahărul, praful de budincă și amestecăm până se îngroașă.
Încorporăm untul, ciocolata, fulgii de cocos și smântâna.
Transferăm crema într-un bol și o mixăm cu mixerul timp de câteva minute.
Punem un strat de biscuiți într-o tavă peste care întindem un strat de cremă. Repetăm straturile până se termină ingredientele.
Peste ultimul strat de cremă presărăm fulgi de cocos și dăm prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!